Home

Hoe fokken wij

Fokken van honden doen we pas vanaf 1995. Het was ook slechts de bedoeling eenmalig een nestje te hebben en daar een pupje uit aan te houden. Het gehele gezin heeft echter zo van het nest genoten dat we hebben besloten incidenteel een nestje te fokken. Tot op heden hebben wij zes nesten gehad bij de leonbergers en een aantal nesten bij het leeuwhondje. Gezondheid en een goed karakter staan bij ons hoog in het vaandel. Om in het belang van de rassen te fokken vinden wij het belangrijk vers bloed in de lijnen te brengen. Dat is ook één van de redenen dat wij vaak een reu uit het buitenland gebruiken. Wij reizen daardoor wat af in Europa. Om beter op de  hoogte te zijn van genetische zaken, exterieur en gedrag e.d. heeft Corry diverse cursussen gevolgd.

Update november 2012: Corry heeft 10 november het rasexamen voor de landsheer met succes afgelegd.

Update september 2011: Corry mag zich sinds het voorjaar van 2011 ook TOPTEST-keurmeester van de Raad Van Beheer noemen. De TOPTEST test op persoonlijkheid van de hond.

Corry mag zich sinds 2006 MAG-test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) gedragskeurmeester noemen voor alle hondenrassen. April 2006 heeft zij het examen van exterieur keurmeester van de Leonsbergse hond behaald. 2007 heeft ze het exterieur keurmeester examen gehaald van de Mastini Napoletano en de Bordeaux dog. Momenteel is ze bezig om zich te specialiseren in diverse andere rassen.

Corry

Advertenties
%d bloggers liken dit: